Om mig...

Jag pratade högt och undrade vad jag skulle skriva om mig själv. Sonen var snabbt uppe på fötterna och engagerade sig "skriv att du är stressad... och skriv att du... eller skriv bara att du är stressad förresten..!". 

Jag har alltid hållit på med djur, främst hästar och hundar. Jobbat som ridlärare, både som anställd men har också drivit egen ridskola under många år. Vi bor på gård med ridhus och har inackorderingar - Holmens Hästcenter - där håller jag fortfarande lektioner/träningar för dem med egen häst/ponny i mån av tid. Utöver det har sambon även ett företag - Fager Brodyr - där vi håller på med brodyr samt lasergravyr.

Jag har tränat och tävlat hund, främst agility med SM-kval som bästa merit. Men jag har även tävlat lite lydnad och tränat både bruksspår, drag samt vallning. 

Vi har förutom två hästar och katter även två hundar. Mer om hundarna kan ni läsa här nedan. Vi har genom åren haft bl.a. Border Collie, Flat och Irländsk- samt Engelsk setter.

Utbildning

Rehab och friskvård har intresserat mig i många år, framför allt på häst då man ständigt ramlar över skador med dessa djur. Jag har tittat på dylika utbildningar för häst i många år men eftersom vi bl.a. bor lite (geografiskt) fel för att utveckla en sådan verksamhet så började jag titta på utbildning för hund i stället. Nedan är mina utbildningar på hund.
2009
Allmänlydnadsinstruktörsutbildning - Svenska brukshundklubben
Canis 1-åriga klickertränarutbildning - Canis hundskola


2021
Cert. balansbollsinstruktör -Healthy Dog Academy
Dipl. hundsimsinstruktör - Healthy Dog Academy
UPH Massageterapeut - UPH Academy


Januari -21 påbörjade jag utbildning till friskvårdskonsult för hund som jag läser parallellt med canineopat och djurvårdare nivå 2 på UPH Academy utanför Falkenberg. En canineopat jobbar likt en fysioterapeut, med både rehabiliteringar och förebyggande av skador i samråd och samarbete med både veterinär och djurägaren. Efter den första terminen så kan jag nu, efter godkänt teoretiskt samt praktiskt prov, titulera mig som massageterapeut på hund. Helt färdig med utbildningen blir jag i juni 2022.

Våra hundar

Jomgarden's Rebuz

En podengo liso pequeno (=släthårig och liten) som är född 21/6 2020 . Han tänker syssla med agility när han blir stor! Han är med på allt och går under smeknamnet "Lill-rävis och Buz". Han har själv utsett sig till vakthund här på gården och är fullt övertygad om att vi inte skulle klara en sekund utan honom! Han lär sig saker snabbare än blixten men det hänger också lite på om han har lust med sakerna. Eller rättare sagt, om han tycker sig ha tid ;-)

Japp

Japp är en Border Collie som är född 3/12 -20. En underbar "liten" kille - han ser sig själv i samma storlek som Rebuz och har ju sett hur han gör, vilket kan ställa till problem när det kommer till att t.ex. balansera på soffans ryggstöd och liknande övningar. Japp har fått vara i fårhagen några gånger för att valla och ska även bl.a. satsa på en agilitykarriär .