Om mig...

Jag pratade högt och undrade vad jag skulle skriva om mig själv. Sonen var snabbt uppe på fötterna och engagerade sig "skriv att du är stressad... och skriv att du... eller skriv bara att du är stressad förresten..!". 

Jag har alltid hållit på med djur, främst hästar och hundar. Jobbat som ridlärare, både som anställd men har också drivit egen ridskola under många år. Vi bor på gård med ridhus och har inackorderingar - Holmens Hästcenter - där håller jag fortfarande lektioner/träningar för dem med egen häst/ponny i mån av tid. Utöver det har sambon även ett företag - Fager Brodyr - där vi håller på med brodyr samt lasergravyr.

Jag har tränat och tävlat hund, främst agility med SM-kval som bästa merit. Men jag har även tävlat lite lydnad och tränat både bruksspår, drag samt vallning. 

På gården finns två egna hästar, katter, får och två hundar - en podengo och en Border Collie. Om våra hundar kan ni läsa mer här nedan.  Vi har genom åren haft bl.a. Border Collie, Flat och Irländsk- samt Engelsk setter.

Utbildning

Rehab och friskvård har intresserat mig i många år, framför allt på häst då man ständigt ramlar över skador med dessa djur. Jag har tittat på dylika utbildningar för häst i många år men eftersom vi bl.a. bor lite (geografiskt) fel för att utveckla en sådan verksamhet så började jag titta på utbildning för hund i stället. Nedan är mina utbildningar på hund.
2009
Allmänlydnadsinstruktörsutbildning - Svenska brukshundklubben
Canis 1-åriga klickertränarutbildning - Canis hundskola


2021
Cert. balansbollsinstruktör -Healthy Dog Academy
Dipl. hundsimsinstruktör - Healthy Dog Academy
UPH Massageterapeut - UPH AcademyCert. Friskvårdskonsulent hund
PT för hund

Pågående utbildningar:
Caninepat (färdig juni -22)
Djurvårdare nivå 2 (färdig juni -22)

Januari -21 påbörjade jag utbildning till friskvårdskonsult för hund som jag läser parallellt med canineopat och djurvårdare nivå 2 på UPH Academy utanför Falkenberg. En canineopat jobbar ungefär som en fysioterapeut, med både friskvård, rehabiliteringar och förebyggande av skador i samråd och samarbete med veterinär och djurägaren. Mitt mål är att vi inom kort att vi även ska kunna erbjuda pool och framöver kanske även hunddagis/pensionat "


Hoppas att vi ses =D

Drag är bland det roligaste som finns!

Goa tävlade agility och lite lydnad. Hon blev agilitychampion och kvalade till SM som bästa resultat. Finns ingen hund som Goa, hon blev 12 år gammal. 

Bam-Bam 's första viltspår. Bam-Bam fick tyvärr inte ett kort liv då en autoimmun sjukdom satte stopp för det...

 Goa hängde med Bam-Bam och Skått till fjällen på fågelhundsträing.

Våra hundar

Jomgarden's Rebuz

En podengo liso pequeno (=släthårig och liten) som är född 21/6 2020 . Han tänker syssla med agility när han blir stor! Han är med på allt och går under smeknamnet "Lill-rävis och Buz". Han har själv utsett sig till vakthund här på gården och är fullt övertygad om att vi inte skulle klara en sekund utan honom! Han lär sig saker snabbare än blixten men det hänger också lite på om han har lust med sakerna. Eller rättare sagt, om han tycker sig ha tid ;-)

Japp

Japp är en Border Collie som är född 3/12 -20. En underbar "liten" kille - han ser sig själv i samma storlek som Rebuz och har ju sett hur han gör, vilket kan ställa till problem när det kommer till att t.ex. balansera på soffans ryggstöd och liknande övningar. Japp har fått vara i fårhagen några gånger för att valla och ska bli mångsysslare när han blir stor.