Träningsupplägg/träningsschema

Jag är PT för hund och kan hjälpa till att göra träningsschema med

övningar och upplägg som hjälper stärka och bygga upp din hund! En bra investering för framtiden, bättre att förebygga än att rehabilitera. Och billigare! Schemat görs utifrån din hund och Era förutsättningar, självklart individanpassat och med övningar som just din hund behöver. Övningar/träningens svårighet eller längd ökas upp under tiden man ser att dom fungerar och hunden blir starkare. Vi kommer att vara styrka med kondition samt massage och vibb vid behov. Alla muskler vill vara med och träna, stora som små!
Första träffen går jag också igenom hunden så man kan se/känna om det finns överansträngda muskler eller kanske svaga som man får lägga lite mer fokus och kärlek på för att få en hållbar hund. Ett schema med planerad träning är ett bra sätt att kunna ha och se mätbara mål och inte bara träna slentrianmässigt. Schemat inkluderar varierad träning, det är lätt att träningen blir ensidig och sliter istället för att bygga upp.

Friskvårdstimme för dig som vill boka enstaka tillfälle:
Du kan också boka enstaka tillfällen för att komma och få lite tips och trix på övningar. På så vis får Ni ju ändå med Er lite övningar hem att jobba vidare med. Dock inget träningsschema. Massage och vibb ingår även här vid behov.
Pris: 650 kr

Together to get there

Detta ingår
  • 4 veckors träningsschema
  • 4 träningar med PT
  • Friskvårdscheck av hunden
  • Massage/vibb/laser vid behov
  • Uppföljning emellan träffarna
  • En starkare hund!
Pris: 1100 kr

Bam-Bam

Cavaletti är en mycket användbar och bra träning!

I princip alla hundar vinner på förebyggande träning!

Vad har tycker dom som jobbat med träningsschema?

Här är lite reflektioner och urdrag från träningsdagbok från en matte som jobbat utifrån detta upplägg:

V 1. Tränat 2 pass. Övningarna går bra, hon förstår men har lite för bråttom. Vi har också tävlat och träna agility där hon har sprungit på fint. Dessutom har hon fått massage av Kamilla som hon njuter av samt provat på vibben. ***** är en passgångare men efter träning och massage så går hon korta sekvenser med normal gång. Hon har också lite då och då ”släpat” höger baktass vid promenader vilket också har minskat.

V 2. Tränat 2 pass och ****** har fortfarande lite för bråttom men är heltänd på övningarna. Vi har även tränat och tävlat agility samt fått massage av Kamilla och legat på vibb. Hon har tidigare visat tendenser att kunna halta lite på vänster fram efter träning. Detta är nu helt borta samt att hon kangöra fina tajta svängar i agilityn utan att verka påverkad. Hon har även slutat att ”släpa” med höger baktass.

V 3. Tränat 2 pass. Vi har höjt svårighetsgraden. **** är med på noterna även nu, gör allt med 100% engagemang. Massage av Kamilla samt vibb har hon också fått. Vibben fungerar bättre nu, lite mer avslappnad. Kul att se att hon har utvecklats mycket i övningen med tasslyft en och en samt diagonalt. Från början tog hon stöd mot mig vid lyft av baktassar och diagonallyft. I dagsläget klara hon det hur bra som helst utan stöd från mig. Nu har vi höjt svårighetsgraden lite med att stå på ostadigt underlag och då blev det direkt lite ostadigare  men jag tror att hon snart behärskar det också. Nu har hon helt slutat att ”släpa” med höger baktass och av den tidigare hältan fram märks ingenting. Det känns som att **** är på väg att komma tillbaka till gammal god form.

Vi fortsätter vår träning med stor entusiasm, både jag och *****, för att hålla henne i god form och väl förberedd inför nästkommande agilitysäsong.