Massage

Massagen är djupgående och behandlande. Massage ökar bl a blodcirkulationen och får musklerna att slappna av. Det ger också, precis som för människor, ett ökat välbefinnande och är ett bra sätt att gå igenom hunden för att hitta eventuella muskelspänningar i god tid. Eftersom jag är under utbildning så masserar jag nu endast i förebyggande och friskvårdssyfte, ej som rehab. Men vid första besöket känner och palperar jag alltid igenom hunden samt ser den under rörelse för att få en helhetsbild. Jag känner bl a igenom musklernas symmetri samt efter ev. muskelspänningar, tassplacering och hur hunden belastar sina tassar i både stillastående samt i rörelse.
En äldre hund brukar må väldigt bra och även kunna få lite ny energi av massage. Dom yngre hundarna under 5 månader masserar jag inte för massagens skull men det kan vara ett utmärkt sätt att "hanteringsträna" sin valp, tex inför veterinärbesök. Det är en nyttig träning för valpen att åka iväg, få komma upp på "behandlingsbord" utan att det blir något annat än bara en mysig liten stund med mys, kel och lite klämma & känna för träningens skull.

Jag kommer under min utbildning att erbjuda massage till elevpris.

Inför massagen:
Kom med en nyrastad och helst avrastad hund. Om hunden har några sjukdomar, äter mediciner eller annat som är bra att känna till - meddela det när du bokar.

Att tänka på:
SBK har 7 dagars karens efter massage, så ska du tävla så tänk på att inte boka in massagen för nära inpå. Vid vaccination och avmaskning, vänta minst 7 dagar innan hunden får massage.

Priser:
Massage ca 45 min - 250 kr (elevpris)
Hanteringsträning för valpar/unga hundar ca 20 min - 100 kr

Jag masserar inte:
  • Om hunden har nedsatt allmäntillstånd
  • Om hunden får cortison, smärtstillande eller blodförtunnande mediciner
  • Har cancersjukdom eller epilepsi
  • Har frakturer
  • Är dräktig
  • Har en hjärtsjukdom

Varmt välkomna!

Lea  får massage och ville gärna dela stunden med sin boll

Ett delmål i min utbildning!

Zilvra är en väldigt arbetssam och aktiv hund som kommer regelbundet på massage för att hålla sina muskler mjuka.